Startsiden
Om oss

Gjeldokk hestesenter er et offentlig godkjent hestesenter,og blir drevet av Olav Andres Ådnegard og Elin Merethe Hågensen. Hestesenteret ligger på gården Gjeldokk, og ligger til i solsiden i Øvre Ål. Det er et allsidig gårdsbruk. Skoletallen er bygget på låven, og rommer plass til 15 hester. og privatstallen i etasjen under rommer 10 hester. I tillegg til hestene har vi ender, sau og kaniner, gris, katter og hunder i stallen. Under stallene er det løsdriftfjøs. Der har vi en liten flokk med sauer.

Olav Andres er sønn på gården, og oppvokst her. Han er utdannet som agrotekniker i bygdeutvikling på Tomb jordbruksskole, og har gått hestelinja på Hurdal fhs. Han har vært aktiv i hestedrifta fra starten, men vært litt til og fra under skolegang. Han har ansvaret for kanefartkjøringen, og reiser rundt i hele Hallingdal og kjører med hest og vogn på bestilling.

Elin er født og oppvokst i Tverrelvdalen i Alta, men flytta sørover da ho var 18 år. Ho har tatt trinn 1 på norsk hestefagskole, og er utdannet agronom fra Lien landbruksskole.. Hun har drevet rideskole på Gjeldokk siden 1997. Tidligere har hun jobbet på rideskoler andre steder i landet (Kirksæthers rideskole-Vestfossen, Stall Bakkelund-Alta, Drøbak ridesenter), og har rideskolepraksis siden 1991.

Ingebjørg og Knut Ivar er barna våre. Ingebjørg f.2000 og hestejente som koser seg med dyra på gården. Hun er meget engasjert i alt som skjer på gården, og passer på at ting skjer slik som hun ønsker. Hun passer ekstra godt på sine små ponnier Twiggi og Lille Stjerna, de får litt særbehandling til tider. Knut Ivar f. 2006 , er minstemann og på god vei til å bli hestekar. Han har fått ponnien Prins, etter Prinsesse av sin søster.

Ingebjørg , Twiggi , Ronja og Prinsesse

Knut Ivar

Vi er alle aktive i Hallingen Hestesportsklubb. Vi oppdaterer oss jevnlig med kurs innen ridning og kjøring. Vi organiserer kurs med Jeremy Spring hver mnd for ryttere i hele Hallingdal. Vi er og ute og konkurrerer litt. Elin er ute og starter Aslan, og ble kretsmester for Buskerud, vestfold og telemark i 2009, og fikk sølv i 2010. Ingebjørg konkurrerer i lette klasser i sprang og dressur med ponnien sin Twiggi. Vi har lenge hatt et stort ønske om ridehall, og er endelig i gang med å få det til. Entreprenørene er i full gang med å grave tomta, og det skal være klart til byggestart senest august 2011. Da vil vi få ridehus og nye utebaner i tillegg.

Vi driver et allsidig hestesenter med rideskole som er mest aktiv på høsten og våren (men som øker til helårsbruk når ridehallen er på plass), kanefartkjøring på vinteren, fjellturer og rideleir om sommeren og bryllupskjøring og gårdsturisme hele året. Du finner mange aktiviteter hos oss. Gjeldokk hestesenter har drevet aktivt med rideskolevirksomhet, kanefart og fjellridning i mer enn 20 år.

Gjeldokk hestesenter har pr. dags dato 27 egne hester, noen vi låner, og noen som leier stallplass. Vi har dyktige og godt skolerte kjørehester, rolige og greie barneponnier og erfarne ridehester som nyttes i ridning (dressur, sprang, tur, voltige med mer). Hestene er vant med alle typer ryttere, og har kvalifikasjoner så erfarne ryttere kan lære mer.

Ridekurs
Gjeldokk Hestesenter 3570 Ål tlf: 95734044 / 32085607 fax: 32082284 mail: gjeldokk@hestesenter.com